Language
Currencies
 
 
Kencing Manis (Diabetes)(Bahasa Malaysia-Printed Edition)

(978-983-2106-65-4)

$ 5.95

 
Terdapat 38 muka surat

Anggapkan buku ini sebagai teman anda yang amat bernilai. Dalam buku kecil yang senang dibaca ini anda akan menjumpai beberapa pedoman penting dan saranan-saranan membantu yang disokong oleh penyelidikan-penyelidikan saintifik yang mencukupi untuk mencegah dabetes daripada bertapak dalam badan anda ataupun untuk mencegah atau menahan daripada bermulanya komplikasi diabetes jangka panjang yang mungkin membawa maut. Anda akan mempelajari bagaimana:

•           hendak mengesan diabetes atau mencegahnya pada mulanya,

•           hendak memantau paras gula anda,

•           pendekatan pendietan, nutrisi dan kegunaan herba-herba disertai dengan perubahan gaya hidup, akan memberi kebezaan yang besar.

Tidak banyak masalah kesihatan yang lebih responsif kepada perubahan gaya hidup daripada penyakit yang berleluasa ini. Perubahan-perubahan gaya hidup bukan sahaja membantu mengawal paras gula anda tetapi juga sel-sel badan anda untuk menjadi lebih responsif terhadap insulin. Penentangan insulin merupakan penyebab utama diabetes jenis 2.

Tiada seorang pun yang pernah mati kerana diabetes. Mereka mati disebabkan oleh penyakit-penyakit lain yang didorong atau diburukkan oleh diabetes, seperti kegagalan buah pinggang, penyakit jantung, strok dan pemotongan. Sikap dan pandangan anda boleh mempengaruhi arus perkembangan diabetes – sama ada untuk kebaikan atau keburukan.

Available Options:
Stock Availability : Available
Qty :
 
 
 

 
Shopping Cart
Your shopping cart is empty.
 
Best Seller
 
New Product
 
Newsletter
Subscribe to our mailing list for latest news, events and promotions.
Name :
Email :