Language
Currencies
 
 
Antioxidan (Bahasa Malaysia-E-Book)

(978-983-2652-42-7E)

$ 5.95

 
Mengandungi 32 Muka Surat

E-BUKU INI BOLEH DIBELI DARI GOOGLE BOOKS STORE & e-SENTRAL MALAYSIA

 

KLIK DI SINI UNTUK MEMBELI e-BOOK INI DARI GOOGLE BOOKS STORE

 

 

Bukti-bukti yang sah datang mencurah-curah daripada beberapa penyelidikan bahawa nutrient-nutrien antioxidant boleh memainkan peeranan yang berkuasa dalam mencegah beberapa jenis penyakit. Ini termasuk masalah-masalah seperti penyakit jantung, kanser, katarak, sclerosis berganda, kemerosotan macular, penyakit Parkinson dan banyak lagi. Setakat ini, kajian-kajian telah pun mengenal pasti lebih 60 keadaan kesihatan yang mungkin dapat dicegah atau dirawat oleh penambahan antioxidant, dan senarai ini kian hari semakin panjang. Sebenarnya, para penyelidik menganggarkan perangkaan yang menakjubkan; iaitu 80 hingga 90 peratus daripada semua penyakit degeneratif melibatkan radikal bebas!

 

Antioxidan benar-benar merupakan perbatasan baru dalam bidang nutisi. Sistem antioxisidan dan system imun begitu jalin-menjalalini sehingga ramai kini menganggapkan antioxidan sebagai sebahagian daripada system imun.

 

Penggunaan antioxisidan yang wajar mungkin sama pentingnya dengan penemuan antibiotik untuk kesihatan kita. Matlamat buku ini ialah untuk mengemukakan satu strategi bagi membantu anda mencegah kemunculan penyakit-penyakit yang disenaraikan. Barangkali anda dapat mempertahankan perkembangannya jika penyakit itu sudah bermula, bahkan mengundurkan proses perkembangannya sama sekali. Adalah cerita ini terlampau indah untuk dipercayai? Kajian-kajian saintifik terkini yang sah menunjukkan bahawa saya sebenarnya mungkin meremehkan hal ini.

 

Tumpuan utama ialah terhadap nutrien-nutrien yang terbukti dapat memberikan perlindingan terhadao penyakit-penyakit ini apabila ia dimakan dengan amaun yang jauh lebih tinggi daripada “Recommended Daily Allowance (RDAS).” Seorang penyelidik terkemuka menyifatkan ini sebagai ‘gelombang kedua dalam penyelidikan vitamin dan mineral.’

 

E-BUKU INI BOLEH DIBELI DARI GOOGLE BOOKS STORE

 

 

KLIK DI SINI UNTUK MEMBELI E-BUKU INI

Available Options:
Stock Availability : Available
Qty :
 
 
 

 
Shopping Cart
Your shopping cart is empty.
 
Best Seller
 
New Product
 
Newsletter
Subscribe to our mailing list for latest news, events and promotions.
Name :
Email :