Language
Currencies
 
 
Sistem Imun (Bahasa Malaysia-Printed Edition)

(978-983-2652-41-0)

$ 5.95

 
Terdapat 40 muka surat

 Kerana terdedah kepada beberapa agen atau bakteria yang menyebabkan penyakit, bukan selalunya akan menetukan sama ada anda akan jatuh sakit atau tidak. Bukan pendedahan yang penting, tetapi keberkesanan sistem imun.

 

Dalam abad ke-21 ini penyakit-penyakit berjangkit akan muncul menjadi suatu masalah yang amat mengerikan. Beberapa jenis bakteria kini begitu cepat dapat menentang setiap senjata antibiotik yang ada pada kita, tambahan pula tidak ada ubat ajaib yang baru sedang dibangunkan sekarang. Tetapi keadaan yang paling buruk ialah kita barangkali akan menyaksikan kemunculan mikroorganisme yang amat ganas atau “super kuman” yang berubah diri, seperti virus SARS, pada masa akan datang. Kemungkinan besar bahawa SARS bukan virus baru yang terakhir dunia akan hadapi. Barangkali satu-satunya jalan untuk mencegah “super kuman” yang akan datang ini daripada menjangkiti kita dan membuatkan kita jatuh sakit ialah dengan membina sistem imun yang kuat.

 

Jika ini satu-satunya buku mengenai kesihatan yang anda ingin membeli, belilah buku ini. Ia akan mengubah hidup anda. Anda mestilah mengambil langkah-langkah untuk meningkatkan kuasa sistem imun anda sekarang juga. Buku ini menerangkan dengan bahasa dan gaya yang mudah apakah sistem imun itu, mengapa anda jatuh sakit apabila sistem imun anda gagal berfungsi, apakah nutrien-nutrien, diet dan gaya hidup yang sihat yang anda harus pilih untuk membolehkan anda menghadapi penyakit-penyakit yang semudah selesema biasa sehingga ke penyakit-penyakit yang kompleks seperti beberapa bentuk kanser dan juga virus SARS baru-baru ini.

 

Tidak ada jaminan terhadap mana-mana penyakit. Walaubagaimanapun, saya boleh beri anda satu jaminan: Sistem imun yang lemah akan memberi anda pertahanan yang lemah juga terhadap penyakit-penyakit, tetapi suatu sistem imun yang kuat akan memberi anda peluang terbaik untuk menikmati kesihatan yang optimum dan ketahanan yang maksimum terhadap sebarang penyakit.

 

Kerana antioksidan memainkan peranan penting dalam pembinaan sistem imun yang kuat, sila baca juga buku kami yang berjudul ANTIOKSIDAN.

Available Options:
Stock Availability : Available
Qty :
 
 
 

 
Shopping Cart
Your shopping cart is empty.
 
Best Seller
 
New Product
 
Newsletter
Subscribe to our mailing list for latest news, events and promotions.
Name :
Email :